Tocăniţă cu carne de vită

pork with macaroni jpeg

Se zice că tocăniţa este o mâncare de sezon, de iarnă. Nu ştiu ce să zic, dar urmând această idee, mi-a propus astăzi să vă ademenesc cu această reţetă simplă de tocăniţă cu carne de vită.

Ingrediente pentru tocăniţă cu carne de vită

1 kg pulpă de vită 3 cepe 2 ardei graşi 1 morcov 1 cutie pulpă de roşii din conservă 2 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel piper sare 1 linguriţă busuioc uscat

Mod de preparare pentru tocăniţă cu carne de vită

Carnea se spală, se taie bucăţi, se prăjeşte în ulei, se scoate şi se lasă la cald. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în grăsimea în care s-a prăjit carnea. Se adaugă

ardeii tăiaţi julien, morcovul dat pe răzătoarea mare şi se lasă câteva minute. Se pune carnea, se acoperă cu apă şi se fierbe la foc mic până se înmoaie. Se adaugă roşiile şi pasta

de tomate şi se mai fierbe 10-15 minute. Cu câteva minute înainte să se oprească focul, se condimentează cu busuioc şi piper. Dacă mai este nevoie se pune sare. Se opreşte focul şi se presară pătrunjelul tocat mărunt şi poţi servi tocăniţa cu carne de vită.