Tocăniţă de carne cu măsline

Continuăm seria reţetelor de iarnă şi astăzi vă propunem această gustoasă tocăniţă de carne cu măsline. E foarte săţioasă şi ademenitoare.
Ingrediente pentru tocăniţă de carne cu măsline
500 g carne slabă de porc sau de vită 2 fire de praz (partea albă) 1 morcov 3-4 ciuperci mici 2 linguri ulei 1 lingură sos de soia 1 lingură pastă de roşii 100 g măsline negre sare piper
Mod de preparare pentru tocăniţă de carne cu măsline
Se porţionează carnea, se rumeneşte uşor în uleiul bine încins, apoi se scoate din cratiţă şi se păstrează caldă. În grăsimea rămasă, se căleşte prazul tăiat rondele subţiri, morcovul tăiat felii subţiri şi ciupercile întregi sau tăiate pe jumătate. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă bucăţile de carne, măslinele, jumătate de ceaşcă de apă caldă sau
supă de carne şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, circa 15 minute. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă sosul de soia, pasta de roşii şi se introduce vasul la cuptor pentru 10-15 minute. Tocăniţa de carne cu măsline se serveşte caldă.