Tocăniţă de cartofi cu carne
O tocană clasică, care-ţi va aminti de mama sau bunica.
De ce ai nevoie ca să faci tocăniţă de cartofi cu carne
2 pulpe de pui dezosate 2 morcovi 3 cartofi 2 cepe 3 căţei de usturoi sare piper 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 3 linguri roşii în bulion 250 ml supă de pui
Cum faci tocăniţă de cartofi cu carne:
Îndepărtezi pieliţele şi tai carnea după dorinţă. Cureţi morcovii, ceapa, cartofii şi usturoiul şi le faci cuburi, iar usturoiul îl
pisezi. Încingi uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti carnea, apoi o scoţi. Căleşti în uleiul rămas ceapa şi usturoiul, apoi adaugi morcovii. Amesteci şi pui carnea, laşi câteva minute şi torni supa. Acoperi cu un capac şi fierbi la foc mic. Când morcovii sunt moi adaugi şi cartofii, laşi să se înmoaie puţin şi pui roşiile bulion. Potriveşti gustul de sare şi piper şi ţii pe foc până când s-au fiert ingredientele, iar sosul a scăzut. Serveşti tocăniţa cu pătrunjel tăiat fin.