Tocăniţă de ciuperci cu mămăligă

tocanita ciuperci mamaliga jpeg

Mămăliga...această mâncare preferată de marea majoritate a românilor. Pregăteşte o tocăniţă de ciuperci cu mămăligă pentru prânzul de azi, şi fă din mămăligă regina farfuriei.

Tocăniţă de ciuperci cu mămăligă - Ingrediente

Pentru mămăligă 600 ml apă amestecată cu lapte 200 g mălai grişat 100 g telemea de capră (mai puţin sărată) 1 praf de sare

500 g ciuperci champignon

2 linguri ulei de măsline

2 fire ceapă verde

1 ardei gras verde

2 linguri pastă de roşii

7-8 boabe de piper zdrobite grosier

sare

Tocăniţă de ciuperci cu mămăligă - Mod de preparare

Se curăţă ciupercile, se spală şi se scurg bine de apă. Se taie ceapa rondele subţiri, ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în uleiul bine încins. Se adaugă ciupercile tăiate felii subţiri, păstrând câteva întregi, un praf de sare şi boabele de piper zdrobite grosier. Se călesc toate, la foc mic, până scade bine zeama. Se adaugă pasta de roşii şi se mai lasă pe foc câteva clocote, apoi se ia deoparte.

Separat, se clocotesc apa cu laptele şi un praf de sare. Se adaugă mălaiul grişat, turnat „în ploaie” şi se amestecă continuu până începe să se formeze mămăliguţa. Se adaugă brânza rasă, se amestecă bine şi se lasă până când mămăliga este bine fiartă, apoi se toarnă pe o farfurie mai mare plată. Se taie mămăliga în două felii orizontale şi se aşază tocăniţa de ciuperci între cele două felii. Se garnisesc cu ciupercile întregi şi se servesc imediat. iată cum ai pregătit cea mai bună tocăniţă de ciuperci cu mămăligă.