Tocăniţă de linte cu legume
Încearcă un fel de mâncare sănătos şi gustos din proteine vegetale.
De ce ai nevoie ca să prepari tocăniţă de linte cu legume:
250 g linte verde 2 morcovi 1 ceapă 100 g porumb din conservă 3 căţei usturoi 1 ardei 1 roşie 2 fire ceapă verde 2 ouă 4-5 linguri ulei sare piper pătrunjel cimbru
Cum se prepară tocăniţa de linte cu legume:
Speli lintea şi o pui la fiert în apă cu sare. Adaugi ceapa făcută cubuleţe şi fierbi până când lintea îşi dublează volumul. Pui
morcovii tocaţi, usturoiul şi mai laşi să fiarbă 10-15 minute. Adaugi ardeiul şi roşia descojită, făcute cubuleţe şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. După ce a scăzut sosul, adaugi porumbul, cimbrul şi mai ţii tocăniţa pe foc 2-3 minute. Încingi uleiul şi prepari ouă ochiuri. Serveşti tocăniţa cu ouă, firele de ceapă verde tăiate mărunt şi pătrunjel
tocat.
Foto: Photoland/Profimedia, 123RF