Tocăniţă de mazăre şi pui

mancare de mazare jpeg

O combinaţie cu care nu dai greş niciodată! Iar dacă foloseşti mazăre proaspătă, pentru că suntem în plin sezon, gustul reuşit va fi asigurat!

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 6 porţii

Ingrediente

1 piept mare de pui

2 cepe

1 morcov

1 ardei gras galben

1 kg boabe de mazăre

1 foaie de dafin

3 linguri pastă de tomate

3 linguri ulei

1 ardei iute

sare

piper

Mod de preparare

Speli pieptul de pui, îl usuci cu prosoape absorbante şi îl tai cubuleţe. Cureţi legumele şi le speli. Toci ceapa mărunt, iar morcovul şi ardeiul gras le tai cubuleţe foarte mici sau după

preferinţă.

Încingi uleiul într-o cratiţă, rumeneşti uşor bucăţile de carne, după care adaugi ceapa, ardeiul, morcovul şi căleşti câteva minute. Acoperi cu apă, pui foaia de dafin şi laşi să fiarbă 10 minute. Adaugi mazărea spălată şi scursă, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt şi laşi să fiarbă 15 minute.

Pui pasta de tomate, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mai laşi pe foc 10-15 minute. Dacă doreşti, poţi pune pătrunjel verde sau mărar tocat mărunt.