Tocăniţă de porc

tocanita de porc jpeg

Simplu şi ca întotdeauna bună de să te lingi pe degete nu alta! Cam asta spunem de fiecare dată când preparăm tocăniţă de porc!

Ingrediente

600 g carne macră de porc 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 1 tijă de ţelină 4 căţei de usturoi 2 linguri pastă de roşii 1 foaie de dafin sare piper

Cum se prepară

Se taie carnea bucăţi, se rumenesc uşor în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi se scot deoparte şi se păstrează calde. În grăsimea rămasă, se căleşte 5 minute ceapa tăiată peştişori, apoi se adaugă morcovii tăiaţi ­felii subţiri, ardeiul ­tăiat cuburi, tija de ţelină tăiată bucăţi şi se continuă călirea ­până încep să se înmoaie ­legumele. Se adaugă carnea, o jumătate de ceaşcă de apă caldă, ­foaia de dafin, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 15 minute. Se adaugă pasta de roşii, căţeii de usturoi şi se lasă să mai fiarbă 2-3 minute. Se serveşte caldă.