Tocăniţă de pui cu cartofi

tocanita jpeg

Va fi, cu siguranţă, una dintre cele mai bune tocăniţe de pui pe care le vei prepara vreodată. Adaugă şi câţiva cârnaţi afumaţi şi tocăniţa va dispărea ca prin farmec.

De ce ai nevoie pentru tocăniţă de pui

800 g pulpe de pui, dezosate

250 g cârnaţi picanţi

400 g roşii în suc propriu

2 linguri pastă de tomate

3 cartofi

300 ml supă clară de pui

2 linguriţe boia

1 ceapă tocată

1 ardei iute

6 căţei de usturoi pisaţi

2 frunze de dafin

1 linguriţă oregano

busuioc

sare

piper

2-3 linguri ulei

Cum se prepară tocăniţa de pui cu cartofi

Tai pulpele de pui cubuleţe şi le rumeneşti în ulei pe toate părţile. Le scoţi şi aşezi în loc ceapa şi căţeii de usturoi, iar, după un minut, pui boiaua şi cârnaţii feliaţi. Mai laşi puţin, apoi pui pasta de tomate, busuioc, după gust, supa, ardeiul tocat, cartofii tăiaţi cubuleţe, oregano şi frunze de dafin. Laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi pulpele de pui şi laşi să fiarbă, vasul fiind acoperit 20-25 de minute. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Sursa http://www.angsarap.net

http://www.angsarap.net