Tocăniţă de pui cu legume
Punem că ţi-a trecut prin cap, fie doar şi pentru o secundă, să pregăteşti această reţetă. Dar nu erai hotărât. Sperăm, cu această reţetă, să te fi ajutat să iei o decizie.
Ingrediente
2 pulpe mari de pui 1 lingură ulei 2 cepe mari 1 morcov 1 ardei gras 200 g ciuperci 3 roşii cimbru pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare
Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde.
În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeiul tăiat fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute.
Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade. Se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.
sursa foto: Shutterstock