Tocăniţă de pui cu legume

shutterstock 9246088 jpeg

Punem că ţi-a trecut prin cap, fie doar şi pentru o secundă, să pregăteşti această reţetă. Dar nu erai hotărât. Sperăm, cu această reţetă, să te fi ajutat să iei o decizie.

Ingrediente

2 pulpe mari de pui 1 lingură ulei 2 cepe mari 1 morcov 1 ardei gras 200 g ciuperci 3 roşii cimbru pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde.

În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeiul tăiat fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute.

Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ 20 de minute, până scade. Se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg