Tocăniţă de văcuţă şi ceapă

tocanita vacuta ceapa jpeg

Mai ţii minte în copilărie cum îţi plăcea să întinzi cu miezul de pâine în sosul rămas pe fundul farfuriei sau al oalei cât se termina mâncarea? Garantăm că dacă vei găti această tocăniţă de văcuţă şi ceapă vei face la fel cu restul de sos din farfurie! Atât este de gustoasă!

Tocăniţă de văcuţă şi ceapă - Ingrediente

600 g piept de vacă ½ ţelină 3 cepe uscate ½ ardei gras 2 cartofi potriviţi 1 cană pulpă de roşii pătrunjel verde sare piper ulei

Tocăniţă de văcuţă şi ceapă - Mod de preparare

Se curăţă ceapa, se taie peştişori şi se pune să se călească în ulei. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă carnea curăţată de pieliţe şi porţionată. După ce carnea şi-a schimbat culoarea pe toate părţile, se adaugă ţelina tăiată mărunt. Se lasă să se călească împreună, se toarnă apă şi se lasă să fiarbă sub capac, 40 de minute. Se pun apoi cartofii tăiaţi cuburi şi ardeii tăiaţi fâşii şi se mai lasă la fiert încă 20 de minute, fără capac. Se adaugă pulpa de roşii şi se mai fierbe încă 5-7 minute. Tocăniţa de văcuţă şi ceapă se serveşte presărată cu pătrunjel şi opţional, se adaugă smântână, la masă, direct în farfurie.