Tocăniţă de vară cu pui şi legume FOTO

Pentru o tocăniţă de vară cu pui şi legume nu ai nevoie de multe de multe ingrediente şi nici de prea mult timp petrecut în bucătărie. Aşa că te poftim în jurul mesei alături de cei dragi pentru un ospăţ reuşit.
Tocăniţă de vară cu pui şi legume - Ingrediente
2 pulpe mari de pui 1 ceapă mare 1 ardei verde potrivit 4 tije de ţelină 1 morcov mare 2 linguri rase cu bulion 1 dovlecel potrivit 250 ml vin alb sec 5-6 roşii cherry ½ linguriţă cimbru sare ulei piper ½ legătură pătrunjel verdeaţă, pentru decor
Tocăniţă de vară cu pui şi legume - Mod de preparare
Cureţi şi speli legumele. Feliezi dovlecelul, ceapa şi morcovul, toci tijele de ţelină. Tai cubuleţe ardeiul verde. Speli pulpele de pui, le înjumătăţeşti şi le scurgi bine de apă.

Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti morcovii şi cubuleţele de ardei. După ce s-au înmuiat, adaugi ceapa, tijele de ţelină şi rondelele de dovlecei. Mai laşi 7 minute şi torni vinul. Laşi totul să fiarbă bine, asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi la final, adaugi bulionul. Dai deoparte.

Într-o altă tigaie, încingi ulei şi rumeneşti pulpele de pui.

Adaugi pulpele de pui prăjite în legumele din tigaie. Pui din nou pe foc, adaugi roşiile cherry şi mai laşi câteva clocote, ca să se combine aromele. Pui cimbrul, pătrunjelul tocat şi amesteci. Dai deoparte. În momentul servirii, pui tocăniţa de pui cu legume într-un castron şi o decorezi cu verdeaţă.
