Tocăniţă de viţel

tocanita vitel jpeg

Nu ne mai săturăm de tocăniţă. Nu ne mai săturăm de aroma unei mâncări făcută cu grijă şi dragoste în casă, aşa cum este această tocăniţă de viţel.

Ingrediente pentru tocăniţă de viţel

600 g carne de viţel 3 cepe (albe sau roşii) 2 cartofi 3 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce de ardei 2 linguri pastă de tomate 300 ml supă de carne (sau apă caldă) 200 ml vin alb sec chimen măcinat cimbru uscat 1 ardei iute sare piper

Mod de preparare pentru tocăniţă de viţel

Se porţionează carnea, se prăjeşte în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi se scoate şi se păstrează caldă. În grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tocată mărunt, până devine sticloasă. Se adaugă boiaua de ardei, amestecând bine, ca să nu se ardă.

Se adaugă carnea din nou în cratiţă, cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, se acoperă cu supa de carne (sau cu apă caldă) şi se ­lasă să fiarbă, sub capac, la foc mic, ­circa 40 de minute, până este bine pătrunsă carnea.

Se adaugă vinul, ardeiul iute tocat, pasta de tomate, condimente, după gust, şi se potriveşte tocăniţa de viţel cu sare şi piper. Se transferă cratiţa la cuptor pentru circa 15 minute, pentru a căpăta un aspect frumos la suprafaţă şi pentru a se combina aromele. Tocăniţa de viţel se serveşte caldă, garnisită cu cimbru verde.

Ciorbă de peşte cu orez

Ciorbă de peşte cu orez

Cotlete cu sos de piper verde

Cotlete cu sos de piper verde

Lasagna cu carne şi sos bolognez

Lasagna cu carne şi sos bolognez