Tocăniţă din pulpă de vită şi legume

tocanita din pulpa de vita cu legume jpeg

În sezonul rece, ne-am obişnuit să mâncăm fie ciorbe şi supe fierbinţi, fie mâncăruri consistente şi săţioase cu sau fără carne, dar scăzute. O tocăniţă din pulpă de vită şi legume, este exact acel fel de mâncare de care trebuie să profiţi pe o astfel de vreme. Pentru o aromă deosebită foloseşte din abundenţă ceapă şi ardei.

Tocăniţă din pulpă de vită şi legume - Ingrediente (5-6 porţii)

1 kg pulpă de vită 3 cepe 2 ardei graşi 1 morcov 1 cutie pulpă de roşii din conservă 2 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel piper sare 1 linguriţă busuioc uscat

Tocăniţă din pulpă de vită şi legume - Cum se prepară

Carnea se spală, se taie bucăţi, se prăjeşte în ulei, se scoate şi se lasă la cald. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în grăsimea în care s-a prăjit carnea. Se adaugă ardeii tăiaţi julien, morcovul dat pe răzătoarea mare şi se lasă câteva minute.

Se pune carnea, adaosul de Knorr Cub Vită, se acoperă cu apă şi se fierbe la foc mic până se înmoaie. Se adaugă roşiile şi pasta de tomate şi se mai fierbe 10-15 minute. Cu câteva minute înainte să se oprească focul, se condimentează cu busuioc şi piper. Dacă mai este nevoie se pune sare. Se opreşte focul şi se presară pătrunjelul tocat mărunt.