Tocăniţă picantă

tocanita picanta jpeg

Cine poate refuza o porţie de tocăniţă cu carne, picantă şi scăldată în sos? Această reţetă este atât de apetisante, încât nu vei avea răbdare până la momentul în care să te înfrupţi din ea.

Ingrediente

700 g pulpă de porc ½ kg roşii 100 g ciuperci 1 praz 1 ardei iute 3-4 linguri ulei sare praz, pentru decor

Mod de preparare

Tai carnea de porc cubuleţe şi o căleşti 2-3 minute în ulei încins. Adaugi prazul tăiat mărunt, roşiile descojite şi date prin răzătoare, sare după gust şi apă cât să acoperi carnea. Laşi să fiarbă la foc mic, iar când e aproape gata pui ciupercile tăiate şi ardeiul iute feliat şi dai la cuptorul încins până când scade sosul şi carnea este fiartă. Serveşti tocăniţa decorată cu felii de praz.