Tocăniţă picantă de pui

tocanita picanta de pui jpeg

Nu e musai să fie iute, dar această tocăniţă picantă de pui este absolut delicioasă dacă adaugi puţină boia pentru o savoare intensă.

Ingrediente pentru tocăniţă picantă de pui

1 kg piept de pui 1 ardei iute 2 cepe mari 100 g porumb din conservă 3 căţei de usturoi 250 ml vin alb 2 linguri ulei 3 linguri pastă de tomate 1/2 linguriţă boia iute 1 vârf cuţit de busuioc uscat condimente cu gust de găină piper 150 g paste

Mod de preparare pentru tocăniţă picantă de pui

Carnea se taie fâşii, se spală şi se prăjeşte în ulei pe ambele părţi. Se scoate şi, în grăsimea în care s-a prăjit carnea, se călesc ceapa şi ardeiul iute tocat mărunt. Se pune carnea înapoi în cratiţă, se adaugă vinul, apă cât să acopere totul, condimentele uscate cu gust de găină, porumb şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă, la foc mic, până carnea este fiartă. Dacă mai este nevoie, se adaugă apă. Se pun busuiocul, pasta de tomate, boiaua, usturoiul pisat şi se dă în câteva clocote.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet în apă cu sare. Se pot amesteca, cât sunt calde, cu unt. Se serveşte tocăniţa lângă paste.