Tocăniţă picantă din carne de porc cu cartofi

tocanita picanta porc cartofi jpeg

Un gust inconfundabil şi o aromă care te cheamă la masă numai când o simţi gâdilându-ţi nările. Prepară şi tu o tocăniţă picantă din carne de porc cu cartofi pentru a aduna întreaga familie în jurul mesei.

Tocăniţă picantă din carne de porc cu cartofi - Ingrediente

600 g carne de porc 2 cepe potrivite 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 2 linguri ulei 2 linguri bulion 100 ml vin alb sec 1 ardei iute pătrunjel verde tocat sare piper

500 g cartofi

50 g unt

Tocăniţă picantă din carne de porc cu cartofi - Mod de preparare

Se taie carnea cuburi şi se prăjeşte, la foc iute, pe toate părţile, până începe să se rumenească uşor, apoi se scoate din grăsime şi se păstrează caldă. În grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tocată mărunt, la foc potrivit, amestecând continuu ca să nu se ardă. Se adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul gras tăiat cubuleţe, carnea, se stinge cu apă caldă cât

să acopere totul şi se lasă să fiarbă acoperită 20-30 de minute, până se pătrunde bine carnea. Se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt, sare şi piper, după gust, şi bulionul diluat cu vinul alb. Se lasă să fiarbă totul încă 10 minute, după care se ia vasul de pe foc.

Separat, se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare şi cu unt. Se servesc ca garnitură alături de tocăniţă, asezonaţi cu pătrunjel verde. Gata, e momentul să te poţi lăuda cu cea mai bună tocăniţă picantă din carne de porc cu cartofi.