Tochitură

Ghiţă Elena din Bucureşti ne prezintă o reţetă de tochitură numai bună pentru o zi de răsfăţ în familie. Tochitura este o mâncare tradiţională din bucătăria românească, preparată din carne, organe, cârnaţi, costiţă, prăjite la tigaie sau la ceaun şi servită cu garnitură din mămăligă cu ouă ochiuri şi brânză de burduf sau telemea rasă deasupra, în asociere cu murături şi mujdei de usturoi. Încearcă şi tu această reţetă!
Ingrediente pentru tochitură:
500 g carne de porc 500 g piept de pui 500 g cârnaţi afumaţi 250 g ciuperci 2 cepe albe 200 g bulion de roşii 6 căţei de usturoi 1 linguriţă sare piper 2 frunze de dafin 50 ml ulei
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe şi o rumeneşti în ulei încins. Adaugi cârnaţii, ciupercile tăiate, amesteci şi pui ceapa tocată.
Răstorni bulionul, adaugi frunzele de dafin, dai focul mic şi fierbi 30 de minute.
Condimentezi cu sare, cu piper şi cu usturoiul pisat, amesteci bine, laşi câteva clocote ca să se combine aromele şi opreşti focul.