Tochitură cu sos de vin

Tradiţia cere ca, în ziua în care se taie porcul, să se pregătească celebra tochitură, cu carne proaspătă. Astăzi îţi prezentăm reţeta de tochitură stropită cu vin şi scăldată în suc de roşii.
De ce ai nevoie pentru tochitură cu sos de vin
1,5 kg carne
150 ml vin alb
1 căpăţână usturoi
50 ml ulei
1 linguriţă boia dulce
1 vârf linguriţă boia iute
300 ml suc de roşii
500 ml zeamă de carne
cimbru
telemea
mămăligă
Cum se prepară tochitura cu sos de vin
Tai carnea cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti carnea pe toate părţile. Condimentezi cu sare şi piper şi ţii pe foc până când începe să se înmoaie carnea. Torni vinul, zeama de carne, sucul de roşii, adaugi boiaua şi usturoiul tocat, cimbru şi mai laşi pe foc 20 de minute. Când carnea s-a frăgezit, dai deoparte. Serveşti tochitura cu brânză şi mămăligă.