Tochitură cu sos de vin

1 mancare tochitura mamaliga 39163094 xxl jpg jpeg

Tradiţia cere ca, în ziua în care se taie porcul, să se pregătească celebra tochitură, cu carne proaspătă. Astăzi îţi prezentăm reţeta de tochitură stropită cu vin şi scăldată în suc de roşii.

De ce ai nevoie pentru tochitură cu sos de vin

1,5 kg carne

150 ml vin alb

1 căpăţână usturoi

50 ml ulei

1 linguriţă boia dulce

1 vârf linguriţă boia iute

300 ml suc de roşii

500 ml zeamă de carne

cimbru

telemea

mămăligă

Cum se prepară tochitura cu sos de vin

Tai carnea cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti carnea pe toate părţile. Condimentezi cu sare şi piper şi ţii pe foc până când începe să se înmoaie carnea. Torni vinul, zeama de carne, sucul de roşii, adaugi boiaua şi usturoiul tocat, cimbru şi mai laşi pe foc 20 de minute. Când carnea s-a frăgezit, dai deoparte. Serveşti tochitura cu brânză şi mămăligă.