Tochitură preparată ca-n Moldova

tochitura jpeg

Când te gândeşti la preparatele tradiţionale de Crăciun preparate în zona Moldovei este inevitabil să nu pofteşti la o porţie de tochitură cu mămăliguţă caldă, ou ochi şi brânză sărată.

De ce ai nevoie pentru tochitură moldovenească

500 g pulpă de porc

500 g ceafă de porc

300 g cârnaţi afumaţi

4 linguri untură

4-5 căţei de usturoi

sare

piper

mămăligă

brânză telemea sau de burduf

ouă ochiuri

Cum se prepară tochitura moldovenească

Topeşti untura şi rumeneşti pulpa şi ceafa de porc tăiate cubuleţe. Când carnea începe să-şi schimbe culoarea adaugi, cârnaţii feliaţi, sare, piper după gust. Laşi să fiarbă până când se pătrunde carnea. Adaugi , căţeii de usturoi şi laşi să se rumenească. Serveşti tochitura cu mămăligă caldă, brânză rasă şi ouă ochi.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg