Tochitură preparată ca-n Moldova

Când te gândeşti la preparatele tradiţionale de Crăciun preparate în zona Moldovei este inevitabil să nu pofteşti la o porţie de tochitură cu mămăliguţă caldă, ou ochi şi brânză sărată.
De ce ai nevoie pentru tochitură moldovenească
500 g pulpă de porc
500 g ceafă de porc
300 g cârnaţi afumaţi
4 linguri untură
4-5 căţei de usturoi
sare
piper
mămăligă
brânză telemea sau de burduf
ouă ochiuri
Cum se prepară tochitura moldovenească
Topeşti untura şi rumeneşti pulpa şi ceafa de porc tăiate cubuleţe. Când carnea începe să-şi schimbe culoarea adaugi, cârnaţii feliaţi, sare, piper după gust. Laşi să fiarbă până când se pătrunde carnea. Adaugi , căţeii de usturoi şi laşi să se rumenească. Serveşti tochitura cu mămăligă caldă, brânză rasă şi ouă ochi.