Tochitură preparată ca-n Moldova

tochitura jpeg

Când te gândeşti la preparatele tradiţionale de Crăciun preparate în zona Moldovei este inevitabil să nu pofteşti la o porţie de tochitură cu mămăliguţă caldă, ou ochi şi brânză sărată.

De ce ai nevoie pentru tochitură moldovenească

500 g pulpă de porc

500 g ceafă de porc

300 g cârnaţi afumaţi

4 linguri untură

4-5 căţei de usturoi

sare

piper

mămăligă

brânză telemea sau de burduf

ouă ochiuri

Cum se prepară tochitura moldovenească

Topeşti untura şi rumeneşti pulpa şi ceafa de porc tăiate cubuleţe. Când carnea începe să-şi schimbe culoarea adaugi, cârnaţii feliaţi, sare, piper după gust. Laşi să fiarbă până când se pătrunde carnea. Adaugi , căţeii de usturoi şi laşi să se rumenească. Serveşti tochitura cu mămăligă caldă, brânză rasă şi ouă ochi.