Top 5 cele mai scumpe ingrediente din lume

caviar jpeg

Sunt rafinate, neobişnuite, greu de achiziţionat, însă sunt ingredientele ideale pentru felul de mâncare care să atingă perfecţiunea. De la vietăţi marine ce înoată în apele cele mai limpezi ale oceanului până la bogăţiile oferite de natură, vă prezentăm o listă a celor mai rare şi scumpe ingrediente din lume.

Ciupercile Matsutake (1,000 $ per kg)

image

Din Japonia acest tip de fungi este faimos prin unicitatea sa, iar în limba japoneză se traduce aproape prin ”toamnă”. Raritatea acestor ciuperci este determinată de insectele care devastează copacii pe lângă care cresc.

Friptura Wagyu (2.800 $)

image

Cea mai specială formă de friptură Wagyu provine din vita Kobe, crescută în regiunea Hyogo,Japonia. Pentru a obţine frăgezimea perfectă, vacile sunt răsfăţate cu bere, masaj şi muzica lui Mozart, totul pentru a fi fericite şi astfel carnea lor să aibă un gust mult mai bun.

Caviarul Beluga (6,200 $ per kg)

image

Acest tip de caviar atinge un preţ ridicol de mare chiar şi în cele mai mici cantităţi, fiind cel mai scump din categoria sa. Este extras din sturioni şi se găseşte îndeosebi în Marea Caspică. Pentru a putea fi savurat cum se cuvine, se foloseşte o linguriţă făcută din ”mama perlelor”, os sau orice alt material care nu este metal, pentru a nu-i afecta gustul pur

image

Având ca provenienţă regiunea Yubari, din Japonia, acest pepene este cunoscut pentru proporţiile sale perfecte şi gustul suculent. Uneori este folosit drept cadou în cadrul festivalului naţional de fantome, Chūgen.

image

Câştigă cu uşurinţă statutul de cel mai scump condiment din lume şi este nociv dacă este consumat în cantităţi mari. Şofranul este des întâlnit în bucătăriile ţărilor India şi Turcia.