Tort „8 Martie”
Primăvara a venit cu paşi repezi şi odată cu ea mărţişorul şi în curând Ziua Femeii. Iată ce propunere dulce avem pentru tine.
Ingrediente:
Pentru blat: 250 g făină 150 g unt 300 g zahăr 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri cacao 2 ouă esenţă vanilie, după gust 250 ml lapte bătut 1 vârf de sare zeamă de lămâie 3 linguri colorant alimentar roşu
250 g brânză proaspătă de vaci
100 g zahăr
1-2 pliculeţe zahăr vanilat
250 g frişcă rece
Mod de preparare:
Mixezi untul cu zahărul până devine pufos, apoi adaugă pe rând ouăle, unul câte unul şi esenţa de vanilie.
Separat amesteci făina cu praful de copt, sarea şi cacaua. Încorporezi în crema de unt şi laptele bătut, şi amestecul de făină, astfel: pui puţină făină, apoi lapte bătut în fir subţire, iar făină şi tot aşa până când termini ingredientele. Atenţie, la final trebuie să adaugi făină!
Stingi bicarbonatul în zeama de lămâie şi-l încorporezi, amestecând continuu, în aluat, apoi torni colorantul alimentar roşu şi încorporezi bine. Întinzi hârtie de copt într-o formă de tort, torni aluatul şi dai la copt, în cuptorul încins, pentru 30 de minute, scoţi şi laşi la răcit.
Pentru cremă, ţii brânza de vaci la scurs şi o freci bine cu jumătate din cantitatea de zahăr. O laşi deoparte după ce a devenit pufoasă. Separat baţi frişca rece de la frigider cu restul de zahăr şi o încorporezi uşor în brânză, de jos în sus.
După ce blatul este bine răcit îl tai în două felii. Pui prima felie de blat pe un platou, torni jumătate din cantitatea de cremă şi o nivelezi, apoi aşezi cealaltă felie de blat, adaugi restul de cremă şi îmbraci tortul.
Sfat: Dacă vrei, poţi orna tortul cu firimituri de pişcoturi pe care le zdrobeşti cu sucitorul şi le amesteci cu 1 linguriţă de colorant alimentar roşu. Le dai puţin la cuptor, laşi la răcit şi decorezi tortul.