Tort aromat cu căpşuni

capsune jpeg

Există, oare, un desert mai bun ca cel de căpşuni? Cât le mai găseşti în piaţa, cumpără-le şi prepară-le cum se cuvine. Acest tort este absolut delicios.

Pentru spumă

300 g căpşuni 4 ouă 10 linguri zahăr 5 linguri lapte praf 650 ml frişcă lichidă 4 pliculeţe gelatină ½ fiolă esenţă vanilie

Pentru blat

80 g ciocolată simplă

8 ouă

140 g unt

160 g zahăr pudră

30 g zahăr tos

140 g făină

1 linguriţă praf de copt

Pentru crema de ciocolată

400 ml frişcă lichidă îndulcită

100 g ciocolată neagră rasă

Pentru decor

1 pliculeţ gelatină roşie

350 g căpşuni

180 ml frişcă lichidă îndulcită

Preparare

Cureţi şi speli căpşunile. Le scurgi şi apoi le dai la blender. Separat, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă circa 15 minute.

O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu piureul de căpşuni, cu esenţa de vanilie şi crema de ou cu gelatină.

Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Baţi untul cu zahărul pudră, adaugi ciocolata topită şi gălbenuşurile. Baţi albuşurile cu zahărul tos şi le încorporezi în compoziţia de ciocolată. Amesteci cu făina cernută şi praful de copt.

Torni compoziţia într-o formă învelită cu hârtie de copt şi o introduci la cuptor pentru 45 de minute. Tai blatul răcit în două. Baţi frişca lichidă şi o amesteci cu ciocolata rasă, apoi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor.

Montezi prăjitura astfel: foaie de blat, cremă ciocolată, foaie, spumă de căpşuni. Decorezi cu frişcă şi cu căpşuni.