Tort "Brăduţ”"

Ingrediente pentru blat: 5 ouă, 120 g zahărtos, câte o lingură de făină pentru fiecare ou, ¼ linguriţă praf de copt, 100 g nuci, unt şi făină albă pentru tapetare, nuci pentru decor Cremă: 125 g unt sau margarină, 2 linguri de zahăr pudră, 1 gălbenuş (facultativ), 1 lingură de cacao, ¼ l smântână, ½ plic cu budincă de cacao, 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul până obţii o spumă densă. Adaugi apoi făina cernută, în care ai pus praful de copt, şi la final nucile pisate. Pui aluatul într-o formă de copt tapetată cu margarină şi făină, apoi laşi la copt la temperatură moderată, în cuptorul preîncălzit.
Cremă: amesteci bine untul topit, zahărul, gălbenuşul şi cacaua. Prepari separat budinca, din praful de budincă, smântână şi zahăr vanilat. O laşi la răcit şi o adaugi peste amestecul cu cacao.
După ce scoţi blatul din cuptor, îl tai în două, ungi o parte cu cremă şi o aşezi şi
pe cealaltă deasupra. Îmbraci apoi tortul cu cremă, trasezi cu furculiţa forma unui brăduţ şi decorezi cu nuci.