Tort cu bezea

tort cu bezea jpeg

Pentru că este weekend ţo vrem să ai masa plină cu bunătăţi, te provocăm la prepararea unui tort cu bezea.

Ingrediente

Pentru aluat 200 g făină 50 g zahăr pudră 1 pacheţel zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie rasă 140 g unt 2 gălbenuşuri Pentru umplutură 500 g brânză de vaci 200 g ahăr pudră 2 pacheţele zahăr vanilat 3 ouă 200 g caise din compot

2 albuşuri

80 g zahăr pudră

1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina cu zahărul, adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, untul tăiat cubuleţe, gălbenuşurile şi frămânţi un aluat omogen. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider pentru 30 de minute. Întinzi din aluat o foaie de 4 mm grosime şi tai un cerc de 24 cm diametru. Îl aşezi într-o formă de tort cu aceleaşi dimensiuni, îl înţepi cu o furculiţă şi îl coci timp de 15 minute. Între timp, amesteci brânza cu zahărul, zahărul vanilat şi ouăle. Caisele le scurgi şi dacă sunt întregi le tai în două.

Din aluatul rămas întinzi o foaie de 3 cm grosime cu care îmbraci marginile formei. Adaugi jumătate din amestecul de brânză, acoperi cu jumătăţi de caise şi torni restul de umplutură. Se introduce din nou în cuptorul preîncălzit la 160° C pentru 30-40 de minute. Pentru bezea trebuie să baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul pudră cernut în prealabil, zeama de lămâie şi continui baterea până se topeşte total zahărul. Întinzi bezeaua obţinută peste tort, dar nu o nivelezi foarte bine şi mai coci 10 minute, la 180°C. Îl laşi să se răcească în formă.

sursa foto: Profimedia