Tort cu blat de ciocolată

Yoghurt cake jpeg

Iubitorii de ciocolată vor fi cu siguranţă încântaţi de acest tort cu blat de ciocolată neagră şi frişcă.

De ce ai nevoie pentru tort cu blat de ciocolată

Pentru blat: ● 200 g ciocolată neagră ● 50 g unt ● 1 linguriţă cafea instant ● 50 ml suc de portocale ● esenţă de portocală ● 6 ouă ● 150 g făină ● 50 g cacao ● 200 g zahăr + 2 linguri zahăr ● 1 praf de sare Pentru sirop: ● 150 ml suc de portocale ● 100 g zahăr Pentru cremă: ● 600 g cremă de brânză ● 500 ml frişcă lichidă ● 150 g zahăr ● 20 g gelatină ● 200 g ciocolată albă Pentru decor: ● 1 portocală ● 1 plic gelatină ● 50 g zahăr ● 100 ml frişcă lichidă ● 100 g ornamente de ciocolată

Cum se prepară tort cu blat de ciocolată

Pentru blat, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Dizolvi cafeaua în apă clocotită. Amesteci cele două compoziţii. Adaugi 1-2 picături de esenţă de portocală şi sucul de portocale călduţ. Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă cu 2 linguri de zahăr. Mixezi gălbenuşurile cu 200 g de zahăr până devin cremă şi amesteci albuşurile cu gălbenuşurile bătute. Adaugi compoziţia de ciocolată topită şi amesteci până se încorporează totul. Combini făina cu pudra de cacao şi cu sarea, le cerni, apoi le amesteci uşor cu o lingură, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată. Coci 50-60 de minute la 180 °C.

Pentru sirop, amesteci sucul de portocale cu zahărul. Fierbi amestecul 5-7 minute, la foc mic, apoi îl laşi să se răcească.

Pentru cremă, înmoi gelatina în 100 ml de apă 30 de minute. Separat, mixezi crema de brânză cu zahărul. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o amesteci cu compoziţia de brânză. Separat, baţi frişca lichidă rece până se întăreşte. Topeşti gelatina pe baie de aburi, o încorporezi în amestecul de brânză şi adaugi frişca bătută. Însiropezi blatul şi pui peste el crema de brânză cu ciocolată.

Pentru decor, pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Baţi frişca lichidă rece cu zahărul până se întăreşte. Portocala o cureţi de coajă şi o feliezi. Pui feliile peste tort şi torni gelatina. D e c o - rezi tortul cu cremă de frişcă şi cu ornamente de ciocolată.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg