Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză, reţeta festivă

Cu câteva săptămâni în urmă am mers la ziua unei prietene şi ne-a servit cu acest tort. A fost atât de bun încât la final am mai cerut o felie la pachet, precum şi reţeta, pe care v-o recomand şi vouă!
De ce ai nevoie pentru blat de turtă dulce şi cremă de brânză
Pentru blat
400 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă bicarbonat
½ linguriţă sare
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă praf de ghimbir
nucşoară, după gust
100 g zahăr alb
50 g zahăr brun
100 ml ulei
100 g miere
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g smântână, la temperatura camerei
Pentru caramel
50 g miere
50 g zahăr
50 g unt
2 linguri smântână
Pentru cremă
450 g cremă de brânză
100 g unt
200 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară tortul cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de tort cu inel detaşabil.
Amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorţişoara, nucşoara şi ghimbirul. Separat, baţi zahărul cu oul, mierea, esenţa de vanilie şi uleiul. Baţi până când compoziţia se deschide la culoare, apoi încorporezi smântâna. Adaugi făina şi omogenizezi, apoi pui compoziţia în forma de tort şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească înainte să-l tai, pe lung, în jumătate.
Pui ingredientele pentru crema caramel, înafară de smântână, într-o cratiţă şi le laşi pe foc 2 minute, amestecând constant. Dai deoparte, adaugi smântâna şi omogenizezi.
Mixezi crema de brânză cu untul până devine o cremă fină, adaugi zahărul vanilat şi esenţa de vanilie şi omogenizezi.
Întinzi pe prima feli de blat trei sferturi din crema de brânză, o nivelezi şi aşezi blatul rămas. Întinzi deasupra restul de cremă şi torni crema caramel. Dai tortul la rece.
Sursa http://ohsweetday.com