Tort cu brânză dulce şi zahăr pudră

Ce-i drept, acest tort cu brânză dulce şi zahăr pudră se poate prepara oricând, în orice perioadă a anului! Dar îl poţi face ca tort de sezon dacă îi pui şi câteva căpşuni ori cireşe. Sau de ce nu, caise ori vişine! Noi vă oferim reţeta simplă fără fructe!
Tort cu brânză dulce şi zahăr pudră - Ingrediente
8 linguri făină 8 linguri zahăr 8 ouă
unt, cât o nucă
hârtie de copt
300 g brânză de vaci
200 g smântână
1 pliculeţ gelatină
100 g zahăr pudră
1 linguriţă suc de lămâie
coaja rasă de la o lămâie
Tort cu brânză dulce şi zahăr pudră - Mod de preparare
Pentru aluat se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o cremă şi îşi dublează volumul. Se adaugă făina, se amestecă uşor şi se toarnă amestecul într-o formă de 26 cm, cu pereţi detaşabili, unsă cu unt şi tapetată cu hârtie. Se coace circa 50 de minute. Se lasă apoi să se răcească în formă şi se taie în două. Pentru umplutură, brânza se bate cu mixerul, se adaugă smântâna, zahărul, sucul şi coaja de lămâie. Se prepară gelatina cum scrie pe ambalaj şi apoi se toarnă imediat în brânză. Se desfac marginile formei, se scoate blatul, se taie, iar partea inferioară se pune înapoi folosind fundul formei drept suport. Se pune umplutura de brânză, se aşază partea superioară a blatului, şi se nivelează umplutura de jur împrejur. Se dă la rece să se închege şi se prepară cu zahăr pudră. După câteva ori poţi servi torul cu brânză dulce şi zahăr pudră.