Tort cu brânză şi căpşuni

tort branza capsuni jpeg

Planurile pentru meniul de Paşte sunt în desfăşurare. Aşa că orice idee nouă este binevenită. Nu sunteţi de acord cu noi? Iată un desert care poate fi gustul oricui: tort cu brânză şi căpşuni.

Ingrediente pentru tort cu brânză şi căpşuni

Pentru cremă 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri ulei 1 praf de copt

300 g brânză de vaci (bine scursă)

175 g zahăr pudră

500 ml frişcă

20 g gelatină

4 linguri zeamă de căpşuni

2 linguri zahăr

500 g căpşuni

Mod de preparare pentru tort cu brânză şi căpşuni

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se formează o compoziţie cremoasă. Se adaugă treptat uleiul şi apoi se toarnă „în ploaie” făina cernută cu praful de copt şi se amestecă bine. La sfârşit, se amestecă delicat albuşurile bătute spumă tare. Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de tort detaşabilă, tapetată cu folie specială pentru copt şi se coace, la temperatură potrivită, circa 30 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în formă.

Se mixează brânza cu zahărul pudră până devine spumoasă. Separat, se înmoaie gelatina în apă rece, se strecoară, se încălzeşte puţin şi apoi se amestecă jumătate din ea cu brânza. Se adaugă ¾ din Hulala bătută separat şi se amestecă uşor. Se toarnă crema de brânză peste blatul din formă şi se nivelează deasupra. Se fierbe zeama de căpşuni cu zahărul până începe să se îngroaşe, se răceşte complet şi se amestecă cu restul de gelatină, după care se toarnă peste tort. Se adaugă căpşuni întregi sau feliate şi se aplică cu ajutorul poşului o bordură de frişcă. Tortul cu brânză şi căpşuni se lasă cel puţin trei ore la rece înainte de a fi porţionat şi servit.