Tort cu brânză şi struguri
Strugurii te îmbie la fiecare pas să-i cumperi şi să te bucuri de savoarea lor. Să faci o prăjitură? Păi, sigur că da. Nu mai pierde vremea. Prepar-o chiar acum.
Ingrediente
Pentru blat
200 g pesmet de biscuiţi 100 g zahăr 100 g unt
Pentru umplutură
450 g brânză de vaci
100 g zahăr
1 lingură coajă rasă de lămâie
3 ouă
1 lingură făină
4 linguri smântână
Pentru gelatină
3 foi gelatină
100 ml apă
80 g zahăr
4 piersici
350 g struguri
100 g frişcă
Mod de preparare
Se amestecă pesmetul cu zahărul, apoi se adaugă untul şi se freacă bine. Compoziţia se împarte în două, se toarnă în 2 forme de tartă şi se coace.
Între timp, brânza şi zahărul se bat cu mixerul, se adaugă smântâna, coaja rasă de lămâie, făina cernută şi ouăle, pe rând. Când blaturile s-au răcit, se umplu cu crema de brânză, iar deasupra se adaugă gelatina de struguri. Se înmoaie foile de gelatină în apă rece. Se pune la fiert apa (100 ml) cu zahărul.
Se adaugă piersicile curăţate de coajă, zdrobite şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se lasă la răcit, apoi se mixează până devine o masă omogenă.
Se adaugă foile de gelatină înmuiate şi se mixează din nou. Deasupra tortului, se aşază boabele de struguri curăţate de pieliţe şi de sâmburi, apoi se toarnă gelatina de piersici. Se garniseşte cu frişcă, felii de ciocolată şi boabe de struguri glasate. Se lasă la frigider câteva ore înainte de a fi servită.
sursa foto: Profimedia