Tort cu budincă de vanilie şi portocale

tort cu budinca de vanilie si portocale jpeg

M-am gândit să combin o budincă de vanilie cu câteva felii de portocale într-o delicioasă prăjitură, cu care m-am gândit să-i răsfăţ pe cei dragi chiar azi. Nu am nevoie decât de o singură oră pentru a obţine acest delicios rezultat, un tort cu budincă de vanilie şi portocale.

Tort cu budincă de vanilie şi portocale - Ingrediente (1 tort)

50 g biscuiţi simpli 50 g zahăr brun 50 ml apă 250 ml lapte 150 g zahăr tos 1 plic praf de budincă de vanilie 100 g alune 4 portocale frunze de mentă, pentru decor

Tort cu budincă de vanilie şi portocale - Mod de preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu apa şi zahărul brun. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă rotundă, cu fundul detaşabil, şi întinzi compoziţia de biscuiţi. Pregăteşti budinca de vanilie, potrivit indicaţiilor de pe pachet, punând laptele şi 50 de grame din zahărul tos. Fierbi budinca, la foc mic, până se îngroaşă, apoi încorporezi alunele mărunţite şi o laşi la răcit. O întinzi peste blatul de biscuiţi şi dai totul la frigider să se întărească.

Storci trei portocale de zeamă şi pui în ea zahărul rămas. Aşezi vasul la foc mic şi reduci cantitatea de suc la jumătate. Cureţi de coajă şi tai rondele subţiri portocala rămasă. Peste tortul de la frigider întinzi feliile de portocală şi torni sucul răcit. Dai din nou tortul la rece, peste noapte. Înainte de servire, îndepărtezi forma de tort şi ornezi cu frunze de mentă.