Tort cu cafea şi alune

073569 jpeg

Continuăm seria deserturilor delicioase cu cafea sau ness şi vă propunem acest tort foarte uşor de preparat.

Ingrediente

Pentru blat

8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nucă pisată 3 linguri pesmet fin

Pentru cremă

250 g unt

250 g zahăr pudră

5 gălbenuşuri

150 ml frişcă

esenţă de vanilie

100 ml cafea concentrată

Pentru decor

200 g alune nesărate

boabe de cafea

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi spumă gălbenuşurile cu zahărul, adaugi nuca, pesmetul şi albuşurile bătute spumă ca pentru bezea. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă

şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Laşi să se răcească blatul şi apoi îl tai în două.

Pentru cremă, mixezi zahărul cu untul, încorporezi gălbenuşurile unul câte unul şi esenţa de vanilie. Adaugi treptat cafeaua, puţin câte puţin, amestecând să se omogenizeze crema, şi la final încorporezi frişca. Opreşti jumătate din cremă pentru ornat, iar restul o întinzi uniform între blaturi.

Îmbraci tortul în cremă, tapetezi marginile cu alune mărunţite şi decorezi deasupra cu alune mărunţite, cremă şi cu boabe de cafea (ca în imagine sau după inspiraţie).