Tort cu cafea şi alune
Continuăm seria deserturilor delicioase cu cafea sau ness şi vă propunem acest tort foarte uşor de preparat.
Ingrediente
Pentru blat
8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nucă pisată 3 linguri pesmet fin
Pentru cremă
250 g unt
250 g zahăr pudră
5 gălbenuşuri
150 ml frişcă
esenţă de vanilie
100 ml cafea concentrată
Pentru decor
200 g alune nesărate
boabe de cafea
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi spumă gălbenuşurile cu zahărul, adaugi nuca, pesmetul şi albuşurile bătute spumă ca pentru bezea. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă
şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Laşi să se răcească blatul şi apoi îl tai în două.
Pentru cremă, mixezi zahărul cu untul, încorporezi gălbenuşurile unul câte unul şi esenţa de vanilie. Adaugi treptat cafeaua, puţin câte puţin, amestecând să se omogenizeze crema, şi la final încorporezi frişca. Opreşti jumătate din cremă pentru ornat, iar restul o întinzi uniform între blaturi.
Îmbraci tortul în cremă, tapetezi marginile cu alune mărunţite şi decorezi deasupra cu alune mărunţite, cremă şi cu boabe de cafea (ca în imagine sau după inspiraţie).