Tort cu căpşuni
Este sezonul căpşunilor, aşa că acum este momentul să le incluzi în deserturile tale preferate. Încearcă un tort delicios cu frişcă şi ciocolată.
Ingrediente
Pentru blat
3 pahare făină ¾ pahar ulei 3 linguri cacao 2 pahare zahăr 2 linguriţe bicarbonat ½ linguriţă sare 2 linguri oţet 2 pahare apă rece extract de vanilie, după gust
Pentru cremă
400 g căpşuni
600 ml smântână pentru frişcă
150 g zahăr pudră
ciocolată rasă, după gust
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cu pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul şi sarea. În mijlocul acestui amestec torni oţetul, extractul de vanilie, uleiul şi apa rece. Aluatul format îl torni în trei tăvi rotunde unse cu unt. Coci blaturile de tort 35-40 de minute, la 180 ºC.
Pentru cremă, baţi smântâna rece cu zahărul pudră până devine cremoasă. Pe fiecare bucată de blat pui cremă, felii de căpşuni şi decorezi tortul cu ciocolata rasă. Dai tortul la frigider 5 ore.
Foto: Profimedia