Tort cu căpşuni şi frişcă

După o masă copioasă, merge de minune şi ceva dulce. Poţi încerca aceasta reţeta rafinata şi extrem de gustoasa - "tort cu capsuni si frisca".
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguri ulei 4 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt
Pentru cremă
1 kg căpşuni
750 g smântână
2 plicuri gelatină
Mod de preparare
Mixezi albuşurile spumă, adaugi zahărul tos şi zahărul vanilat, gălbenuşurile pe rând, uleiul şi făina amestecată cu praful de copt. Pui compoziţia într-o formă rotundă şi dai la cuptor 30 de minute. Scoţi blatul de tort din formă, îl laşi să se răcească şi-l tai în două felii.
Speli căpşunile şi îndepărtezi codiţele. Păstrezi 700 g, şi pe celelalte le tai jumătăţi. Separat, baţi smântâna. Păstrezi 5 linguri de frişcă, iar în restul adaugi căpşunile tăiate jumătăţi şi 1 plic de gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tai felii subţiri căpşunile păstrate. Pui deoparte 100 g, pe care le zdrobeşti. Întinzi într-un vas rotund, uns cu ulei, o folie alimentară, aşezi căpşunile tăiate felii şi le acoperi cu cele 5 linguri de frişcă.
Pui prima felie de tort, astfel încât să-i dai forma vasului. Umpli cu trei sferturi de frişcă, amestecată cu jumătăţile de căpşuni. Deasupra pui căpşunile zdrobite, peste care aşezi a doua felie de tort. Îmbraci vasul cu acest tort cu capsuni si frisca în folie alimentară şi laşi la frigider o zi. Scoţi bolul pe un platou şi răstorni acest tort cu capsuni si frisca. Prepari plicul de gelatină conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi-l torni peste căpşuni.
sursa foto: Photoland/Profimedia