Tort cu căpşuni şi frişcă

Creamy Cake with Strawberries jpeg

După o masă copioasă, merge de minune şi ceva dulce. Poţi încerca aceasta reţeta rafinata şi extrem de gustoasa - "tort cu capsuni si frisca".

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 3 linguri ulei 4 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt

Pentru cremă

1 kg căpşuni

750 g smântână

2 plicuri gelatină

Mod de preparare

Mixezi albuşurile spumă, adaugi zahărul tos şi zahărul vanilat, gălbenuşurile pe rând, uleiul şi făina amestecată cu praful de copt. Pui compoziţia într-o formă rotundă şi dai la cuptor 30 de minute. Scoţi blatul de tort din formă, îl laşi să se răcească şi-l tai în două felii.

Speli căpşunile şi îndepărtezi codiţele. Păstrezi 700 g, şi pe celelalte le tai jumătăţi. Separat, baţi smântâna. Păstrezi 5 linguri de frişcă, iar în restul adaugi căpşunile tăiate jumătăţi şi 1 plic de gelatină preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tai felii subţiri căpşunile păstrate. Pui deoparte 100 g, pe care le zdrobeşti. Întinzi într-un vas rotund, uns cu ulei, o folie alimentară, aşezi căpşunile tăiate felii şi le acoperi cu cele 5 linguri de frişcă.

Pui prima felie de tort, astfel încât să-i dai forma vasului. Umpli cu trei sferturi de frişcă, amestecată cu jumătăţile de căpşuni. Deasupra pui căpşunile zdrobite, peste care aşezi a doua felie de tort. Îmbraci vasul cu acest tort cu capsuni si frisca în folie alimentară şi laşi la frigider o zi. Scoţi bolul pe un platou şi răstorni acest tort cu capsuni si frisca. Prepari plicul de gelatină conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi-l torni peste căpşuni.

tort cu capsuni

Tort cu capsuni si fistic

Tort cu capsuni si fistic

Biscuiti cu spuma de capsuni

Biscuiti cu spuma de capsuni

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

sursa foto: Photoland/Profimedia