Tort cu ciocolată şi frişcă

tort ciocolata frisca jpeg

Tocmai bun pentru Ziua Îndrăgostiţilor, acest tort cu ciocolată şi frişcă este deliciul cu care îţi poţi răsfăţa jumătatea.

h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente tort cu ciocolată şi frişcă

Pentru blat 100 g ciocolată neagră 100 g făină 3 ouă 90 g unt 100 g zahăr 50 g miez de nucă măcinat 1 praf de sare

300 ml frişcă lichidă

150 g ciocolată albă

150 g ciocolată albă

2 linguri ulei

aşchii de ciocolată amăruie

h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru tort cu ciocolată şi frişcă

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase şi albicioase. Se adaugă treptat făina şi se amestecă în continuare cu o lingură de lemn, ­până se omogenizează. Separat, se topeşte ciocolata neagră în bain-marie cu o linguriţă de apă, apoi se adaugă untul, amestecând energic până se obţine o compoziţie netedă, după care se încorporează cu aluatul preparat anterior.

La final, se includ nucile măcinate, amestecate cu albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort ­unsă şi tapetată. Se coace circa

30 de minute, la foc potrivit, ­după ­care se lasă să se răcească.

Frişca lichidă se aduce la punctul de fierbere, nu se dă în fiert, şi se adaugă ciocolata ­albă. Se amestecă până se topeşte. Se lasă la rece câteva ore, ­după care se bate cu mixerul.

Se taie blatul în două şi se umple cu jumătate de cremă. Se îmbracă tortul cu cremă, lăsând deasupra mai multă. Se toarnă ciocolată albă topită cu ulei peste tortul cu ciocolată şi frişcă şi fiecare porţie se ornează cu aşchii de ciocolată.