Tort cu cireşe, reţeta pas cu pas FOTO

tort cu cirese jpeg

Combinaţia de cremă fină şi fructe proaspete este pur şi simplu delicioasă şi te va cuceri pe loc! Încearcă o reţetă de tort cu cireşe, spectaculos şi cu gust divin!

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă 250 g zahăr pudră 250 g făină 1 praf de sare 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 5 linguri ulei

Pentru cremă

500 ml lapte

3 linguri amidon

6 gălbenuşuri

120 g zahăr

2 pliculeţe vanilie

100 g unt

100 g ciocolată albă

2 linguriţe zeamă de lămâie

250 g cireşe, fără sâmburi şi scurse

1 plic tort-gelee transparent

fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi cu un tel spumă albuşurile cu sarea, presari zahărul şi continui să baţi ca să rămână o spumă tare. Separat, omogenizezi, cu o lingură, ca la maioneză, uleiul, în fir subţire, în gălbenuşuri. Cerni făina şi o încorporezi în albuşuri astfel: pui o lingură de făină, omogenizezi, apoi torni o lingură de gălbenuşuri şi încorporezi. Adaugi şi coaja de lămâie. Procedezi aşa până când termini ingredientele. Torni aluatul într-o tavă de tort tapetată şi dai la cuptorul încins până când trece testul cu scobitoarea.

image

Pasul 2

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi amidonul, omogenizezi şi torni laptele, în fir subţire, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Aşezi vasul pe baie de aburi, la foc mic, şi amesteci până când se îngroaşă crema. Pui ciocolata ruptă şi amesteci până când se topeşte. Dai de pe foc, adaugi zahărul vanilat, zeama de lămâie şi, cu un tel, omogenizezi untul moale.

image

Pasul 3

Tai cu un cuţit bine ascuţit blatul rece în două felii.

image

Pasul 4

Întinzi pe prima felie de blat un sfert din cremă, aşezi din loc în loc cireşe, acoperi cu cea de-a doua felie şi îmbraci tortul în crema rămasă. Pui restul de cireşte, prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl torni peste cireşe şi îl dai la frigider până se întăreşte. Îl serveşti decorat cu fulgi de cocos.

image

Trucuri Click! Poftă bună

  • Pentru un blat pufos şi cu gust excelent, este indicat să ţii ingredientele la temperatura camerei şi să le baţi cu telul. Să nu deschizi uşa la cuptor în primele 20 de minute, iar blatul să îl răstorni din formă doar după ce s-a răcit.
  • Dacă vrei, poţi adăuga la cremă şi un pliculeţ de gelatină.

Foto: Profimedia