Tort cu cireşe şi cremă mascarpone

Cel mai bine le mănânci crude , sau în combinaţii u fructe acrişoare, dulci-acrişoare, uscate sau cu brânzeturi slabe. Iată şi o reţetă de tort cu cireşe şi cremă mascarpone, foarte delicioasă şi pe gustul oricui.
Tort cu cireşe şi cremă mascarpone - Ingrediente
Pentru blatul alb 2 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri făină ½ esenţă de vanilie
5 ouă
150 g zahăr
2 linguri cacao
1 pliculeţ zahăr vanilat
50 g făină
30 g amidon
1 linguriţă praf de copt
10 linguri vişinată
3 foi gelatină
250 g mascarpone
500 g brânză vaci
100 g zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
250 ml smântână
3 linguri gem de caise
500 g cireşe
200 g frişcă pentru decor
50 g ciocolată pentru decor
Tort cu cireşe şi cremă mascarpone - Preparare
Pentru blatul alb, baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, esenţa şi făina, amestecând de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă şi tapetată, coci 15 minute, după care îl laşi la răcit. Pentru blatul maro, baţi albuşurile cu trei linguri de apă rece, un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi zahărul vanilat, iar apoi gălbenuşurile, rând pe rând.Pui făina, amidonul, cacaua şi praful de copt stins cu oţet sau cu zeamă de lămâie. Torni compoziţia în forma în care ai copt şi blatul alb unsă şi tapetată. Coci în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute, la foc potrivit. După ce s-a răcit, tai blatul maro în două. Pui inelul formei la loc, aşezi blatul alb, ungi cu gem, pui prima parte de blat maro şi însiropezi cu jumătate din vişinată. Amesteci mascarpone cu brânza de vaci scursă, cu zahărul şi zahărul vanilat. Topeşti gelatina înmuiată, fără să fiarbă, şi o torni peste cremă. Baţi smântâna cu o linguriţă de zahăr şi o adaugi în cremă pe care o pui peste blatul însiropat, cireşele curăţate de sâmburi, aşezi deasupra cealaltă jumătate de blat, torni restul de vişinată şi decorezi cu frişcă, ciocolată rasă şi cireşe. Poftă bună la cel mai bun tort cu cireşe şi cremă mascarpone!