Tort cu cireşe şi cremă mascarpone

tort cu cirese si crema mascarpone jpeg

Cel mai bine le mănânci crude , sau în combinaţii u fructe acrişoare, dulci-acrişoare, uscate sau cu brânzeturi slabe. Iată şi o reţetă de tort cu cireşe şi cremă mascarpone, foarte delicioasă şi pe gustul oricui.

Tort cu cireşe şi cremă mascarpone - Ingrediente

Pentru blatul alb 2 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri făină ½ esenţă de vanilie

5 ouă

150 g zahăr

2 linguri cacao

1 pliculeţ zahăr vanilat

50 g făină

30 g amidon

1 linguriţă praf de copt

10 linguri vişinată

3 foi gelatină

250 g mascarpone

500 g brânză vaci

100 g zahăr

2 pliculeţe zahăr vanilat

250 ml smântână

3 linguri gem de caise

500 g cireşe

200 g frişcă pentru decor

50 g ciocolată pentru decor

Tort cu cireşe şi cremă mascarpone - Preparare

Pentru blatul alb, baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, esenţa şi făina, amestecând de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă şi tapetată, coci 15 minute, după care îl laşi la răcit. Pentru blatul maro, baţi albuşurile cu trei linguri de apă rece, un praf de ­sare şi cu zahărul. Adaugi zahărul vanilat, iar apoi gălbenuşurile, rând pe rând.Pui făina, amidonul,­ ca­caua şi praful de copt stins cu oţet sau cu zeamă de lămâie. Torni compoziţia în forma în care ai copt şi blatul alb unsă şi tapetată. Coci în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute, la foc potrivit. După ce s-a răcit, tai blatul maro în două. Pui inelul formei la loc, aşezi blatul alb, ungi cu gem, pui prima parte de blat maro şi însiropezi cu jumătate din vişinată. Amesteci mascarpone cu brânza de vaci scursă, cu zahărul şi zahărul vanilat. Topeşti gelatina înmuiată, fără să fiarbă, şi o torni peste cremă. Baţi smântâna cu o linguriţă de zahăr şi o adaugi în cremă pe care o pui peste blatul însiropat, cireşele curăţate de sâmburi, aşezi deasupra cealaltă jumătate de blat, torni restul de vişinată şi decorezi cu frişcă, ciocolată rasă şi cireşe. Poftă bună la cel mai bun tort cu cireşe şi cremă mascarpone!