Tort cu cireşe şi mascarpone

Sweets   Cherry Cake jpeg

Pentru ocaziile deosebite în care vrei să pregăteşti un desert special, încearcă un tort cu cireşe şi mascarpone de-a dreptul delicios!

Ingrediente

Pentru blat

140 g ciocolată neagră 75 g unt 6 ouă 180 g zahăr 100 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutura de cireşe

500 g cireşe

80 g zahăr

70 ml apă

2 linguri rom

Pentru cremă

500 ml smântână pentru frişcă

250 g mascarpone

80 g zahăr pudră

Pentru decor:

200 g nuci măcinate

Mod de preparare

Pentru a pregăti blatul, topeşti ciocolata pe baie de aburi, amestecând continuu. Când ciocolata a devenit lichidă, adaugi untul tăiat cubuleţe. Amesteci până se topeşte, apoi iei vasul de pe foc. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până devin albicioase şi cremoase. În această compoziţie torni amestecul de ciocolată topită. Separat, mixezi albuşurile cu restul de zahăr până devin o spumă tare. Le adaugi în compoziţia de ciocolată cu gălbenuşuri. Amesteci făina cu amidonul şi praful de copt şi le adaugi în amestecul de ciocolată topită. Torni aluatul într-o formă de copt tapetată.

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 ºC 50 de minute, până când blatul de tort trece testul scobitorii. Între timp, pregăteşti umplutura de cireşe. Speli cireşele, le cureţi de sâmburi şi le amesteci cu zahărul, apa şi romul. Pui amestecul la foc mic aproximativ 10 minute, până se topeşte zahărul. Treci cireşele printr-o sită pentru a se scurge de sirop. Baţi la viteză mare frişca lichidă rece până devine cremoasă. Separat, mixezi brânza mascarpone cu zahărul pudră, apoi adaugi crema de frişcă.

Împarţi blatul de ciocolată în trei. Însiropezi fiecare bucată de blat cu siropul de cireşe. Jumătate din cantitatea de cireşe o laşi deoparte, iar cealaltă jumătate o pui pe primele două blaturi. Ungi fiecare blat de tort cu crema de mascarpone. Peste ultimul blat de deasupra pui restul de cireşe şi decorezi cu cremă. Marginile tortului le presari cu nucile mărunţite. Dai tortul la frigider 5 ore.