Tort cu cireşe şi mascarpone

Pentru ocaziile deosebite în care vrei să le faci o bucurie celor dragi, alege să îi surprinzi cu un tort delicios cu cireşe şi mascarpone, care va fi apreciat cu siguranţă.
Ingrediente
Pentru blat 3 ouă 150 g zahăr 150 g făină
Pentru cremă
250 ml smântână pentru frişcă
250 g mascarpone
200 g zahăr
Pentru decor
500 g cireşe
100 g zahăr
10 g gelatină
50 ml apă
Mod de preparare
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până îşi triplează volumul, aproximativ 15 minute. La final, adaugi făina cernută şi amesteci uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili tapetată şi-l coci 25 de minute, la 180 °C.
Între timp, pregăteşti crema. Mixezi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă. Adaugi brânza mascarpone şi dai crema la frigider. Pentru decor, speli cireşele, le cureţi de codiţe şi de sâmburi şi le amesteci cu zahărul. Le pui pe foc la flacără mică până când zahărul se topeşte şi cireşele încep să lase zeamă.
Separat, amesteci gelatina cu apa rece şi le laşi deoparte 15 minute. Ulterior, separi cireşele de sirop şi adaugi gelatina în sirop. Peste blatul răcit pui crema, iar deasupra adaugi cireşele. Când siropul începe să se îngroaşe, îl torni peste prăjitura pe care o dai la frigider 5 ore.
Foto: Profimedia