Tort cu cireşe şi mascarpone

Cherry Cake jpeg

Pentru ocaziile deosebite în care vrei să le faci o bucurie celor dragi, alege să îi surprinzi cu un tort delicios cu cireşe şi mascarpone, care va fi apreciat cu siguranţă.

Ingrediente

Pentru blat 3 ouă 150 g zahăr 150 g făină

Pentru cremă

250 ml smântână pentru frişcă

250 g mascarpone

200 g zahăr

Pentru decor

500 g cireşe

100 g zahăr

10 g gelatină

50 ml apă

Mod de preparare

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până îşi triplează volumul, aproximativ 15 minute. La final, adaugi făina cernută şi amesteci uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili tapetată şi-l coci 25 de minute, la 180 °C.

Între timp, pregăteşti crema. Mixezi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă. Adaugi brânza mascarpone şi dai crema la frigider. Pentru decor, speli cireşele, le cureţi de codiţe şi de sâmburi şi le amesteci cu zahărul. Le pui pe foc la flacără mică până când zahărul se topeşte şi cireşele încep să lase zeamă.

Separat, amesteci gelatina cu apa rece şi le laşi deoparte 15 minute. Ulterior, separi cireşele de sirop şi adaugi gelatina în sirop. Peste blatul răcit pui crema, iar deasupra adaugi cireşele. Când siropul începe să se îngroaşe, îl torni peste prăjitura pe care o dai la frigider 5 ore.

Foto: Profimedia