Tort cu cremă cappuccino
Un tort cu o cremă fină şi un plat aromat cu miere, iar masa de Revelion este completă.
Cum se prepară tortul cu cappuccino
Pentru blat: 6 ouă 100 g zahăr 4 linguri miere 50 ml ulei 1 ½ linguriţă praf de copt 3 linguri cacao 1 pahar făină Pentru cremă: 600 ml lapte 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 20 g făină 50 g amidon 3 plicuri cappuccino instant 1 praf sare 200 g unt Pentru decor: fulgi de ciocolată fulgi de cocos
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul şi mierea. Adaugi făina cernută împreună cu pudra de cacao şi praful de copt. Amesteci cu grijă, apoi torni uleiul.
Împarţi aluatul în două şi coci, separat, la 180 °C, 40 de minute, două foi de tort. Le decupezi, dacă vrei, sub formă de stea.
Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul şi cu sarea până devin cremoase. Adaugi făina şi amidonul. Separat, dizolvi plicurile de cappuccino în lapte, apoi îl pui la fiert. În amestecul de gălbenuşuri torni, în fir subţire, laptele fierbinte. Pui compoziţia la foc mic şi o amesteci continuu până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească, apoi o baţi cu untul până obţii o compoziţie pufoasă.
Ungi prima bucată de blat de tort cu 1/3 din cremă. Deasupra aşezi cealaltă bucată de blat şi întinzi restul de cremă. Decorezi marginile tortului cu fulgi de ciocolată şi cu fulgi de cocos.