Tort cu cremă de brânză

tort cu crema de branza jpeg

Răsfaţă-ţi apropiaţii sau persoana iubită cu un tort cu cremă de brânză.

Ingrediente pentru tort cu cremă de brânză

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 lingură cacao 1 praf de sare

500 g cremă brânză de vaci

2 linguri miere

coaja de la 1/2 de lămâie

2 plicuri gelatină

250 ml frişcă lichidă

100 ml cremă de whisky

Mod de preparare pentru tort cu cremă de brânză

Pentru blat, baţi ­ouăle spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Încorporezi făina amestecată cu ­cacaua şi torni compoziţia într-o tavă mare, unsă şi tapetată. Stratul de compoziţie trebuie să fie subţire, deci alege o tavă ­mare, astfel încât compoziţia să se întindă mult. Coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute, scoţi foaia de pandişpan şi o laşi să se răcorească.

pandişpan

Îmbraci un bol în folie de plastic. Cât e călduţ pandişpanul, tai ­fâşii şi îmbraci bolul cu ele. Opreşti şi pentru „ca­pacul” cu ­care vei acoperi tortul. Pui gelatina la înmuiat în 150 ml de apă rece, apoi o încălzeşti la bain-marie, fără să dea în clocot.

Amesteci brânza cu mierea, adaugi crema de whisky, coaja de ­lămâie rasă şi gelatina călduţă. Baţi frişca şi o încorporezi în crema de brânză. Torni crema în bolul „îmbrăcat” în pandişpan, netezeşti şi acoperi cu ­restul de pandişpan. Laşi acest tort cu cremă de brânză la ­rece circa ­şase ore, apoi răstorni bolul şi decorezi cu frişcă.

tort cu cremă de brânză

O astfel de reteta de tort cu cremă de brânză o sa fie pe placul tuturor.

Prajitura cu crema de branza

Prajitura cu crema de branza

Tarta cu crema de branza si ciocolata

Tarta cu crema de branza si ciocolata

Desert cu piersici si crema de branza

Desert cu piersici si crema de branza