Tort cu cremă de brânză şi zmeură

tort cu crema de branza si zmeura jpeg

Cura cu zmeură are un puternic efect remineralizant şi vitaminizant. Taninurile (substanţe care reduc inflamaţiile) pe care le conţin aceste fructe te ajută să te vindeci mai repede de infecţiile urinare. În plus, vitamina C, calciul, magneziul, fosforul, fierul, vitaminele B1 şi B2 te imunizează şi te ajută să te refaci după perioadele de oboseală şi de stres prelungit. Aşa că ai motive în plus să te bucuri de o felie de tort cu cremă de brânză şi zmeură.

Tort cu cremă de brânză şi zmeură - Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 200 g făină 125 g unt 100 g zahăr 3 linguri cacao 1 gălbenuş ½ plic praf de copt 1 lingură smântână

500 g brânză proaspătă de vaci

1 linguriţă esenţă de vanilie

3 ouă

150 g zahăr

3 linguri griş

100 g zmeură

1 plic gelatină

100 ml compot de fructe

Tort cu cremă de brânză şi zmeură - Mod de preparare

Mixezi untul cu zahărul, iar când capătă o consistenţă cremoasă, adaugi gălbenuşul. Încorporezi smântâna, făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. La final trebuie să obţii un aluat elastic, pe care-l întinzi după forma tăvii. Îl aşezi într-o tavă de tort, cu pereţi detaşabili.

Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu ouăle, esenţa, zahărul şi grişul, o pui peste blat şi o nivelezi. Dai prăjitura la cuptor 40-45 de minute, până când brânza se rumeneşte uşor deasupra. Laşi prăjitura să se răcorească şi aşezi zmeura. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul de fructe. Torni peste prăjitură şi dai la rece, cel puţin 2 ore, înainte să o scoţi din tavă.

foto: profimedia