Tort cu cremă de cacao

Dacă vrei o zi de nastere de neuitat (cel puţin din punct de vedere culinar) nu te sfii, chiar şi în ciuda caloriilor, să pregăteşti acest tort cu crema de cacao pentru invitaţii tăi. Cu siguranţă vor pleca mulţumiţi şi vor vorbi multă vreme despre el.
Ingrediente
2 căni zahăr o cană şi trei sferturi făină trei sferturi cană cacao 2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă sare 2 ouă 1 cană lapte bătut 1 cană cafea tare jumătate cană ulei 2 linguriţe esenţă vanilie
Pentru cremă
230 g unt, la temperatura camerei
3 căni şi jumătate zahăr pudră
jumătate cană cacao
jumătate linguriţă sare
2 linguriţe esenţă vanilie
4 linguri smântână
Mod de preparare
Prepară mai întâi glazura. Mixează untul câteva minute într-un bol. Pune trei căni de zahăr pudră şi cacaua în bol. Dă mixerul la cea mai mică viteză până când zahărul şi cacaua sunt absorbite de unt. Măreşte viteza mixerului şi adaugă esenţa de vanilie, sarea şi bate timp de 3 minute. Dacă vrei o compoziţie ceva mai consistentă, mai adaugă puţin zahăr pudră. Dacă vrei mai subţiată, adaugă câte o lingură de lapte.
Încinge cuptorul. Tapetează cu ulei şi făină o tavă rotundă cu pereţi detaşabili. Dă-o deoparte. Combină într-un bol, zahărul, făina, cacaua, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea. Amestecă până s-au amestecat bine de tot. Adaugă ouăle, laptele bătut, cafeaua, uleiul şi esenţa de vanilie. Mixează la viteză medie cam două minute. Compoziţia va avea o consistenţă subţire. Vei face două blaturi.
Toarnă amestecul în tavă. Lasă la copt fiecare blat timp de 30-35 de minute sau până trec testul scobitorii. Lasă să se răcească 10 minute, apoi scoate din tavă şi lasă să se răcească de tot. Pune un blat ca bază, unge cu cremă, apoi pune al doilea blat şi acoperă tortul cu restul de cremă. Decorezi acest tort cu crema de cacao cum vrei, dar nu-l serveşti înainte să-l fi lăsat la rece 2-3 ore.
sursa: boxofspice.wordpress.com