Tort cu cremă de cafea FOTO

tort cu crema de cafea jpeg

Cei care se numesc Andrei sau Nicolae îşi vor serba cât de curând ziua onomastică, deci este timpul să adaugi în caietul tău de reţete şi acest tort cu cremă de cafea, care poate fi un cadou dulce pentru sărbătoriţi. Pentru blat, ţine toate ingredientele la temperatura camerei. Dacă vrei să-l însiropezi, prepară un amestec din 500 ml de apă, zahăr, după gust, şi coajă de lămâie. Ţii să dea câteva clocote şi îl laşi la răcit.

Tort cu cremă de cafea - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 4 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 120 g făină 60 g unt 2-3 linguri cacao 300 g nucă măcinată

200 g unt

200 g zahăr pudră

100 ml frişcă lichidă

2 linguri cafea instant

2 linguri esenţă de rom

2 linguri cacao

100 g alune mărunţite

Tort cu cremă de cafea - Mod de preparare

Mixezi ouăle cu gălbenuşurile şi zahărul până îşi dublează volumul. Încorporezi făina şi untul topit în fir subţire. Adaugi nuca măcinată şi cacaua. Pui compoziţia într-o formă rotundă cu inel detaşabil şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.

image

Mixezi untul, la temperatura camerei, până devine cremos, adaugi în ploaie zahărul pudră şi cacaua, apoi torni cafeaua dizolvată în esenţă de rom. Baţi frişca rece până când se întăreşte, apoi o încorporezi, uşor, în cremă.

image

După ce blatul s-a răcit, îl scoţi din formă şi-l tai în jumătate. Ungi cu o parte din cremă şi aşezi a doua felie de blat. Îmbraci tortul în crema rămasă.

image

Aşezi pe marginile tortului alunele mărunţite. Dacă vrei să ornezi tortul cu cremă, păstrezi din ea şi, cu un poş, faci diferite forme.

image