Tort cu cremă de ciocolată

tort crema ciocolata jpeg

Multe dintre ingredientele adorate de azteci au intrat în istorie. Unul dintre ele este ciocolata, fără de care nu ne putem închipui fericirea, de neînlocuit atunci când vine vorba de deserturi gustoase, pe placul tuturor.

Ingrediente

Pentru blat 225 g făină 150 g ciocolată neagră un praf sare 250 g unt 250 g zahăr 4 ouă Pentru cremă 200 g ciocolată neagră 200 ml smântână pentru frişcă 75 g unt

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi, la viteză mare, untul moale cu zahărul până devin spumă. Cobori treapta de la mixer pe viteza mică şi adaugi ouăle, treptat. Ulterior, amesteci cu o spatulă, de jos în sus, şi încorporezi făina cu sarea. La final, pui ciocolata ruptă în bucăţi mici. Împarţi aluatul în două şi coci 2 blaturi, 25 de minute, în tăvi cu hârtie de copt. Când sunt gata, le laşi să să răcească 10 minute, apoi le scoţi.

Pentru cremă, pui frişca pe foc. Când începe să fiarbă, o torni peste ciocolata ruptă în bucăţi mici, amestecată cu untul moale. Amesteci până se topesc ingredientele, apoi laşi deoparte 15 minute. Amesteci din nou până se îngroaşă. Crema obţinută o pui la frigider 1 oră. Ungi prima bucată de blat cu cremă, acoperi cu cealaltă bucată şi ornezi cu cremă. Dai tortul la rece 3 ore înainte să-l serveşti.