Tort cu cremă de dovleac şi mascarpone
![Kakaový pavoučí dort jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-7/735cde9f-1d42-4d75-b3a8-4f0efd6b647a/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Cu greu îţi vine a crede că dintr-un ingredient atât de banal cu este dovleacul, poţi prepara un tort cu cremă fină şi blat aromat.
De ce ai nevoie pentru tort
Pentru blat
250 g făină
2/3 pahar cacao
2 linguriţe praf de copt
1 inguriţă bicarbonat
1 praf de sare
½ pahar iaurt
250 g dovleac curăţat
170 g ulei
2 pahare zahăr
4 ouă
Pentru cremă
700 g dovleac copt
300 g mascarpone
200 g zahăr
50 ml suc de portocale
20 g gelatină
Pentru decor
150 g ciocolată neagră
100 g unt
Cum se prepară tortul
Pentru blat, dai dovleacul prin blender până îl faci piure. Mixezi ouăle cu zahărul până devin o spumă albă, aproximativ 7 minute. În această compoziţie adaugi piuerul de dovleac, iaurtul şi uleiul. La final, pui făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi pudra de cacao. Torni aluatul într-o tavă rotundă şi tapetată. Dai tava la cuptorul preîncălzit 50-60 de minute.
Pentru cremă, înmoi gelatina, 10 minute, în 100 ml apă rece Între timp pasezi cu blenderul dovleacul copt. Adaugi mascarpone, zahărul şi sucul de portocale. Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele. Pui gelatina pe foc până la punctul de fierbere, apoi o torni peste cremă.
Cât este cald, împarţi blatul de tort în două. Una dintre bucăţi o mai tai în două. Prima felie de blat, cea mai groasă, o aranjezi pe fundul unui castron rotund acoperit cu folie alimentară. O ungi cu cremă, acoperi cu jumătate din cealaltă bucată de blat, ungi din nou cu cremă şi la final acoperi cu ultima feleie. Dai tortul la frigider o oră. Ulterior, răstorni tortul pe un platou, îndepărtezi folia alimentară şi-l acoperi cu restul de cremă.
Pentru decor, topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi. Decorezi tortul cu toppingul de ciocolată după imaginaţie şi-l dai la frigider 4 ore.