Tort cu cremă de gem

tortulet crema gem StockFood 00278453 jpeg

Un minitort sau un tort cu cremă de gem. pare mai puţin descurajant decât atunci când ştii cât timp vei petrece în bucătărie pentru un tort complicat. Pentru că în această situaţie, totul e simplu. Iar rezultat foarte gustos.

Ingrediente

Pentru blat

200 g făină 200 g unt 200 g zahăr pudră 4 ouă esenţă de migdale 1 praf de copt

Pentru umplutură

400 g gem acrişor de vişine

100 g zahăr pudră

3 linguri migdale sau nuci măcinate

100 g unt

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru decor

4 linguri nucă de cocos

50 g aşchii de ciocolată

câteva coacăze roşii

Mod de preparare

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu untul, adaugi esenţa de migdale şi făina cernută cu praful de copt. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus.

Torni într-o formă de tort tapetată cu folie de copt şi o dai la cuptor 40-45 de minute.

Amesteci gemul cu zahărul pudră, migdalele măcinate, untul moale şi cu o lingură de zeamă de lămâie. Tai blatul rece în două, aşezi crema între jumătăţi şi îl presari cu nucă de cocos. Ornezi acest tort cu cremă de gem cu aşchii de ciocolată şi coacăze. După 2-3 ore, porţionezi acest tort cu cremă de gem şi îl serveşti.

tort cu cremă

Prajitura cu nuca si gem de visine

Prajitura cu nuca si gem de visine

Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem

Prajitura cu ciocolata si gem

Prajitura cu ciocolata si gem

sursa foto: StockFood