Tort cu cremă de gem

Un minitort sau un tort cu cremă de gem. pare mai puţin descurajant decât atunci când ştii cât timp vei petrece în bucătărie pentru un tort complicat. Pentru că în această situaţie, totul e simplu. Iar rezultat foarte gustos.
Ingrediente
Pentru blat
200 g făină 200 g unt 200 g zahăr pudră 4 ouă esenţă de migdale 1 praf de copt
Pentru umplutură
400 g gem acrişor de vişine
100 g zahăr pudră
3 linguri migdale sau nuci măcinate
100 g unt
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru decor
4 linguri nucă de cocos
50 g aşchii de ciocolată
câteva coacăze roşii
Mod de preparare
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu untul, adaugi esenţa de migdale şi făina cernută cu praful de copt. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus.
Torni într-o formă de tort tapetată cu folie de copt şi o dai la cuptor 40-45 de minute.
Amesteci gemul cu zahărul pudră, migdalele măcinate, untul moale şi cu o lingură de zeamă de lămâie. Tai blatul rece în două, aşezi crema între jumătăţi şi îl presari cu nucă de cocos. Ornezi acest tort cu cremă de gem cu aşchii de ciocolată şi coacăze. După 2-3 ore, porţionezi acest tort cu cremă de gem şi îl serveşti.
Prajitura cu nuca si gem de visine
Prajitura cu nuca si gem de visine
sursa foto: StockFood