Tort cu cremă de iaurt FOTO

Acest tort cu cremă de iaurt poate deveni „desertul casei“ şi te poţi convinge de asta în doar patru paşi. Ca să-ţi iasă frişca tare, este indicat să o ţii la rece câteva ore înainte să o baţi. Ingredientele pentru blat ţine-le, de seara, la temperatura camerei.
Tort cu cremă de iaurt - Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 2 linguri apă 2 linguri ulei 4 linguri făină sare 1 praf de copt
250 ml frişcă lichidă
300 ml iaurt
30 g zahăr pudră
50 g fistic curăţat, prăjit şi fărâmiţat
Tort cu cremă de iaurt - Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, peste care adaugi zahărul şi baţi încontinuu. Separat, freci gălbenuşurile cu sarea, uleiul, adaugi apa şi amesteci cu albuşurile.

Combini făina cu praful de copt şi adaugi în ploaie peste albuş, amestecând uşor, de jos în sus. Încingi cuptorul. Tapetezi o formă rotundă cu pereţi detaşabili şi torni compoziţia. Laşi la copt până trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, baţi frişca tare. Amesteci cu zahărul pudră şi încorporezi iaurtul. Pui compoziţia de iaurt peste blatul răcit şi întinzi uniform.

Presari fisticul pe deasupra şi laşi la frigider mai multe ore. Porţionezi şi serveşti când e rece.
