Tort cu cremă de nes

Mi-era poftă de o felie de tort cu cremă de nes de multă vreme. Din diverse motive, fie lipsă de timp, fie tot felul de diete, am amânat prepararea lui. Astăzi, la început de săptămână, este momentul potrivit să-l pregătesc, pentru că astfel, toată familia va avea cu ce să se desfete întreaga săptămână.
Tort cu cremă de nes - Ingrediente (6 porţii)
Pentru blat 6 ouă 6 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură cacao coaja rasă de la o lămâie
200 g unt
250 g zahăr
5 ouă
2 linguri nes
alune
Tort cu cremă de nes - Mod de preparare
Se bat gălbenuşurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Albuşurile se bat cu restul de zahăr. Se amestecă albuşurile cu gălbenuşurile, se încorporează uşor, de jos în sus, făina amestecată cu cacaua şi coaja de lămâie. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se coace în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Nu se deschide uşa cuptorului! Se lasă să se răcorească, se taie pe orizontală în trei felii.
Se bat ouăle şi zahărul pe bain-marie până se îngroaşă ca o smântână. Se lasă să se răcorească, se adaugă nesul şi untul frecat spumă. Se opreşte un sfert din cremă, iar din cea rămasă se întinde un strat pe primul blat, se pune al doilea blat, iar cremă, iar ultimul blat se decorează cu cremă şi cu alune zdrobite. Se poate decora şi cu zahăr caramelizat.