Tort cu cremă de nuci

O reţetă perfectă pentru un tort simplu şi delicios. Îl poţi servi la o ocazie specială, dar şi dimineaţa, la cafea.
Pentru 1 tort
Timp de preparare: 1 h 30´
Dificultate: medie
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
200 g zahăr
200 g făină
1 prad sare
1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă
200 ml frişcă lichidă
500 g mascarpone
300 g miez de nuci mărunţit
200 g zahăr
Pentru decor
fulgi de ciocolată
fulgi de cocos
Mod de preparare
Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat până obţii o cremă. Mixezi albuşurile spumă împreună cu sarea. Amesteci cele două compoziţii. Adaugi făina şi o încorporezi, încet, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 de minute.
Pentru cremă, baţi frişca lichidă rece împreună cu zahărul până devine cremoasă. Adaugi crema mascarpone şi amesteci bine. La final, încorporezi miezul de nuci mărunţit, apoi întinzi crema peste blat. Decorezi tortul cu fulgi de ciocolată şi cu fulgi de cocos, după gust.