Tort cu cremă de unt, reţeta fără zahăr
Dacă nu ai voie să mănânci zahăr,şi vrei ceva dulce, iată ce ţi-am pregătit: tort cu cremă de unt!
De ce ai nevoie pentru tort cu cremă de unt
Pentru blat 200 g alune crude 250 g unt 300 g făină 50 g îndulcitor natural Sweet&Safe 4 ouă 1 praf sare 2 linguri cacao 3 linguri coniac 3 linguriţe praf de copt 1 tabletă ciocolată neagră fără zahăr Sweet&Safe Pentru cremă 100 g îndulcitor natural Sweet&Safe 200 g unt moale 4 linguri lapte coajă de lămâie, după gust
Cum se prepară tortul cu cremă de unt
Pentru blat, topeşti untul şi-l amesteci cu îndulcitorul natural
, cu ciocolata neagră fără zahăr
, apoi amesteci bine ca să se topească. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi sarea, pudra de cacao şi coniacul şi baţi totul cu un tel. Separat, combini făina cu praful de copt şi cu alunele măcinate. Omogenizezi cele două compoziţii. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă rotundă unsă cu unt şi îl dai la cuptorul preîncălzit 50-60 de minute. Îl laşi la răcit şi îl tai în două.
Mixezi untul până devine pufos, apoi, cu o spatulă, încorporezi îndulcitorul natural
, pe care îl râşneşti ca să fie foarte fin, în ploaie. Torni laptele în fir subţire şi omogenizezi, apoi adaugi coaja de lămâie. Amesteci până când obţii o cremă afânată. O împarţi în două, cu jumătate umpli feliile de tort, iar cu ce rămâne îl decorezi. Îl dai la rece până în momentul servirii.